Skip to content

Fotoutstilling: Helsinki10

mai 10, 2010

Sist tirsdag var vi på Rogaland Kunstmuseum for å se fotoutstillingen Helsinki10.  Jeg kom dessverre litt sent, og fikk bare med meg siste delen av presentasjonen vi fikk.  Det er alltid kjekt å få med seg «historien bak» bildene, men bildene var flotte uansett.  Grunnen til at utstillingen heter Helsinki10 er fordi det er ti kunstnere fra skolen The Helsinki School i Helsinki, Finland, som er representert.  Disse er Elina Brotherus, Ilkka Halso, Tiina Itkonen, Aino Kannisto, Hannu Karjalainen, Kalle Kataila, Pertti Kekarainen, Ola Kolehmainen, Anni Leppälä og Susanna Majuri.

Bildene i utstillingen var veldig forskjellige, og det varierte fra portretter til mer abstrakte kunstfotografier til reportasjefoto.  Fotografi kan brukes til mye forskjellig.  Man kan for eksempel bruke foto som dokumentasjon ved å ta bilder for å vise noe som har skjedd.  Reportasje er noe av det samme, men brukes mer for å informere enn å vise noe.  I fotokunst brukes foto for å få frem et kunstnerisk uttrykk i bildet, gjerne manipulert, kanskje satt sammen av flere bilder, eller ved at en spesiell teknikk blir brukt.

Det jeg personlig likte best fra utstillingen var de mer kunstneriske bildene.  Her er flere av bildene som var på utstillingen:

Portrett med maling.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: